"Для психологічного розвантаження": в київські укриття закупили барабанів майже на мільйон гривень

В Дніпровському районі в укриттях з'являться барабани. Закупівля аргументувалась тим, що музичний інструмент допоможе дітям в “психологічному розвантаженні”.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив депутат Київської міської ради Леонід Ємець, який продовжує перевіряти дані з онлайн-платформи для держзакупівель "Prozorro".

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі.

Так, стало відомо, що в квітні 2023 року управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації зробило замовлення на придбання в укриття 300 шкіряних барабанів на загальну суму 891 174 грн. 

в київські укриття закупили барабани для "психічного розвантаження"

В тендерній документації на закупівлю зазначено, що барабани необхідні “для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог.

"Якщо ви думаєте, що сковорідка за 720 тисяч – це межа, то як вам 300 шкіряних барабанів в укриття!? За 890 000 грн І знову РДА Дніпровського району. Ще раз. У укриття. Барабани. 300. На майже 1 млн. грн. Бо все інше з укриттями вже супер ок!?", –  пише Ємець.

Депутат додав, що вже направив запити на Дніпровську РДА.

Нагадаємо, що раніше ми писали про дивні держзакупівлі Київського комунального ліцею для укриття.