Купити будинок у Києві: ТОП-7 варіантів на правому березі Дніпра

Останні ракетні удари рф по енергосистемі України особливо болісно вдарили по Києву та регіону та густонаселених регіонах країни. Саме тому одним з найкращих варіантів пережити зиму може бути придбання будинку у столиці.

Оскільки енергетичний тероризм армії рф не припиняється, то мільйонам українців, зокрема, киянам, загрожують часті відключення електроенергії та централізованого водо- та теплопостачання.

Журналісти 44.ua зібрали для вас 7 варіантів приватних будинків та розповімо, на які їх параметри варто звернути увагу.

На думку аналітика компанії SV Development Сергія Костецького, фактори, що впливають на ринок оренди житла так само позначаються й на угодах купівлі-продажу нерухомості.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва - 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, області та України.

Раніше про це ніхто не запитував, але справді: наразі мало не визначальним при купівлі житла є його розташування поряд з такими об’єктами. Насамперед – енергетичними. Зараз ніхто не куплятиме будинки біля якоїсь ТЕС, ТЕЦ, заводів тощо, – переконаний експерт.

Саме через розташування поряд з такими об’єктами продавці пропонують відчутні знижки, що спокушає покупців придбати житло, йдучи на ризик. Проте, незважаючи на обстріли, ціни на будинки в столиці в порівнянні з лютим відчутно зросли.

Так, бояться не тільки прямих попадань у будинки, а й падіння осколків збитих безпілотників і ракет. Втім, якщо ситуація у покупця жахлива, а пропозиція дуже вигідна, клієнт дає згоду, – каже він.

Тож перший варіант – це будинок, який розташований на вулиці Теремківській в Голосіївському районі.

Будинок в Голосіївському районі

Як стверджує автор повідомлення, котедж розташований біля метро Теремки – 15 хв пішки. Котедж розміром 135 кв. м, двоповерховий, матеріал, з якого зроблений – газоблок, перекриття – дерево, дах – металочерепиця. Крім того, зазначається, що будинок утеплений. Також наявні комунікації – світло, електрика, колодязь, вигрібна яма.

Ділянка 6 соток під будівництво.

Також зазначається, що котедж будувався як пасивний дохід. У будинку 4 однокімнатні квартири здаються і їх можна поєднати в один будинок.

Фотографій будинку на сайті небагато.

Його вартість - 95 000 $ або 704 $/м².

Другий варіант – це цегляний житловий будинок з гарним ремонтом за адресою: м. Київ, Святошинський р-н, вул. Корсунська, 16, метро Академмістечко. Ділянка 2,78 соток. Площа будинку – 75/52/12 кв.

У будинку 4 кімнати, кухня, санвузол. Основну частину будинку добудовано у 2020 році. Фундамент та стіни будинку розраховані для добудови другого поверху. Підключена вода, каналізація, інтернет, сучасний електрокамін. Опалення електричне. Санвузол суміжний. Частково залишається меблі. На території є навіс, альтанка, молодий садок, місце для машини.

Як зазначає авто оголошення, будинок розташований у дуже зручному місці: до метро Академмістечко 10 хвилин, поряд з будинком зупинка громадського транспорту. Також недалеко зупинка міської електрички, поліклініка, супермаркети, ліс, річка тощо. Навпроти будинку сучасна школа з басейном та спортивним майданчиком, два ліцеї, новий дитячий садок.

Вартість – 99 000 $ або 1320 $/м².

За фото та деталями переходьте за посиланням.

Третій і значно дорожчий варіант - це 3-поверховий будинок з каміном та ділянкою на 10 соток, з п’ятьма кімнатами. Загальна площа – 600 кв. м. Територіально він розташований в Печерському районі на вулиці Миколи Гастелло, 3.

Продавець зазначає в повідомленні, що будинок побудований в 2005 році в тихому місці. Крім того, наявна величезна тераса та приголомшливий вид на Ботанічний сад.Площа близько 600 кв.м, 3 поверхи + мансарда, гараж на 3 автомобілі, 6 кімнат, 3 санвузли, 2 тераси, 2 балкони.Стіни: 2 цегли + утеплювач + декоративна цегла, дах – металочерепиця, опалення газове, економний котел Buderus, водопровід і каналізація центральні.В цоколі більярдна, лазня з басейном, топкова, винний льох та тераса.

Його ціна – 1 300 000 $ або 2 167 $ за м².

Пропонуємо вам до перегляду варіант, який розташований на Відрадному в Солом’янському районіза адресою: вулиця Новопольова, 52.

Як зазначає автор повідомлення цей одноповерховий будинок підійде для тих, хто любить природу і при цьому хочете жити недалеко від центру міста. Є власний гараж для автомобіля. За бажанням можна добудувати поверхи та розширити площу.

Крім того, автор пише, що поруч є вся необхідна інфраструктура: школи, садки, магазини, парк «Відрадний» із мальовничим озером. До центру машиною 15 хвилин. Прямий громадський транспорт до станцій метро: Театральна, Університет, Шулявська, Політехнічний інститут та Палац спорту.

Також продавець підкреслив, що розглядається варіант обміну на 2 кімнатну квартиру з гарним ремонтом.

Загальна площа: 78.90 м²

Кількість кімнат: 2

Площа ділянки: 2.55 соток

Опалення: Індивідуальне газове

Ремонт: Житловий стан

Меблі: Так

Мультимедія: Супутникове ТБ

Комунікації: асфальтована дорога, центральна каналізація, електрика, газ, центральний водопровід.

Інфраструктура (до 500 метрів): відділення банку, банкомат, аптека, ринок, відділення пошти, ресторан, кафе, школа, магазин, кіоск, супермаркет, ТРЦ, зупинка транспорту.

Ландшафт (до 1 км): озеро, парк.

Ціна будинку – 55 000 $.

П’ятий варіант – це одноповерховий житловий будинок в Києвіплощею 86,7 м2, що розташований на земельній ділянці площею 9.5 соток. Територіально дім знаходиться за адресою: вулиця Ватутіна, 64 (Жуляни, Соломянський район).

Земельна ділянка правильної прямокутної форми площею 9.5 соток (з фасадом 22 метра) із багаторічними насадженнями та плодовими деревами. На території є колодязь та септік (також є можливість підключення централізованого водопостачання). До будинку підключено газопостачання та електрика.Поруч зупинки громадського транспорту та зручна транспортна розвязка. Кільцева дорога на відстані 100 метрів.

В пішій доступності магазини, ринок, дитячий садок, школа. Також поруч ТРЦ Республіка, Метро, Епіцентр. Автор зазначає, що за додатковою інформацію варто звертатися за телефоном. Прямий продаж від власника. Без комісії.

Будинок на Жулянах

Вартість будинку – 80.000 $.

Наступний варіант – це частина двоповерхового будинку на вулиці Бакинській в Шевченківському районі Києва. Загальна площа 150 м².

будинок в Шевченківському районі

Продавець зазначає, що будинок є повністю автономним. Будинок у дуплексі в центральному районі Києва. Шикарна ділянка з газоном та хвойними деревами (близько 20 штук ялинок та туй). Будинок продається з меблями та технікою. На першому поверсі – вбиральня, камінний зал, кухня-студіо, роздільний санвузол. На другому поверсі – 2 спальні та санвузол.

Крім того, наявне паркування на 2 машини з автоматичними воротами + гараж. Хороший район, поруч супермаркети, школа, садки, парк. До метро 10 хв пішки. Усі документи гаразд, продаємо у зв'язку з переїздом. Від власника. Підійде для сім'ї з дітьми та тваринами, бо двір чудовий для ігор, барбекю ідеально.

будинок в Шевченківському районі

Ціна будинку – 225 000 $ за об'єкт або 1 500 $ за м²

І останній варіант в нашій добірці– це 3-поверховий будинок в Оболонському районі Києва на вулиці Богатирська, 42. На продаж виставлено будинок з садом та ділянкою на 4.2 сотки. Загальна його площа – 200 кв. м. Загальна кількість кімнат – 6.

Будинок в Оболонському районі

Автор оголошення зазначає, що стіни будинку зроблені з газобетону і побудований він в 2016 році. Також є місце для паркування автомобіля.

Також автор пише, що окрім 3-х поверхів, в будинку наявний цокольний.

Продавець пропонує обмін на дві квартири 2-х/3-х кімнатні у Києві біля метро або можливий обмін на одноповерховий будинок з вашою доплатою, у пріоритеті Вишгородський напрямок (с. Нові петрівці, с. Старі петрівці).

Ціна - 140 000 $ або 700 $ за м².

Раніше ми розповідали про те, скільки коштує квартира в Києві та що буде з ринком первинної нерухомості восени.

Також писали про нашу добірку з ТОП-7 квартир, які можна орендувати поблизу метро до 10 000 гривень.