У кожному районі Києва обладнають по 100 пунктів обігріву: як вони виглядатимуть, – ФОТО

У кожному районі Києва буде підготовлено у середньому по 100 пунктів обігріву.

Про це повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Пункти обігріву будуть обладнані всім необхідним: теплом, освітленням, санвузлами, їдальнями, куточками відпочинку, запасами теплого одягу та ковдр. У будинках таких соціальних об'єктів є захисні споруди.

Крім того, у них розташовані медичні пункти. Поруч чергуватимуть співробітники швидкої допомоги. Також у них люди матимуть доступ до новин та актуальної інформації про місто.

Коли такі пункти почнуть працювати, соціальний об’єкт перетворюється на об’єкт підтримки населення. Там з’явиться комендант, який з’ясовуватиме потреби людей і буде направляти їх до тієї чи іншої кімнати.

Про це свідчать фото пунктів обігріву, які показали у КМДА.

Загалом на випадок надзвичайних ситуацій взимку у Києві підготують 1000 пунктів обігріву – по 100 у кожному районі.

Кожен пункт матиме укриття, куди можна спуститися у випадку повітряної тривоги.

Додатково пункти будуть обладнані генераторами для аварійного живлення, тепловими гарматами.

Також раніше ми писали про те, що місто планує розгорнути близько тисячі пунктів обігріву для мешканців у випадку надзвичайних ситуацій взимку. За словами мера Києва, такі пункти обігріву облаштують, зокрема, і в школах та дитячих садочках.

Окрім того, розповідали, що в Київ доставлять теплові гармати – пересувні пристрої, які створюють потужний потік гарячого повітря за допомогою спеціального нагрівального елемента та вентилятора.