У Київській області прикордонники викрили колаборанта, – ФОТО

3 листопада під час перевірочних заходів у Київській області прикордонники викрили особу, яка, можливо, причетна до колабораційної діяльності.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

На Київщині затримали чоловіка, якого підозрюють в колабораціонізмі

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте!

Так, у мобільному телефоні уродженця Донеччини 1986 року народження, прикордонники виявили компрометуючу переписку проросійського спрямування, а також номера телефонів російських операторів та листування з цими громадянами.

На Київщині затримали чоловіка, якого підозрюють в колабораціонізмі

Виявилося, що брат чоловіка проходить службу в армії рф та зараз знаходиться в тимчасово окупованому Херсоні. Також чоловік має знайомих серед бойовиків так званої армії днр/лнр.

Для подальших перевірочних заходів особу передали співробітникам СБУ.

Нагадаємо, ми повідомляли раніше про те, що українські прикордонники виявили та затримали двох колаборантів, які прямували до Києва. Чоловіки мали при собі російські рублі.

Також писали, що в Бучі Київської області співробітники СБУ затримали місцевого колаборанта, який співпрацював з військовими рф під час тимчасової окупації міста, а після звільнення регіону намагався вступити в добробат.