У Києві правоохоронці затримали зловмисника, який торгував гумдопомогою для ЗСУ, - ФОТО

Правоохоронці в Києві затримали зловмисника, який займався продажем гуманітарної допомоги, наданої для ЗСУ. Зокрема, зловмисник торгував військовою амуніцією - бронежилети, каски, медичні аптечки, спальники.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

У Києві затримали "бізнесмена" за незаконний продаж військової амуніції

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua". Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

Черговий "бізнесмен" був затриманий днями в Києві. У чоловіка був доступ до гуманітарної допомоги, наданої для ЗСУ. Це військова амуніція, медичні аптечки, спальники й т.д. і пішло все це не на фронт, а на ринок. Наприклад, розцінки: бронежилет 4-5 класів захисту - $680, каска – $200, – розповів голова Національної поліції Ігор Клименко.

Поліція затримала зловмисника при спробі продати близько 40 одиниць військової амуніції на суму понад 600 тис. грн. А під час обшуків за місцем проживання у нього знайшли ще 120 бронежилетів і касок, понад 500 індивідуальних перев'язувальних пакетів і аптечок, а також багато інших життєво необхідних для військових речей.

У Києві затримали "бізнесмена" за незаконний продаж військової амуніції

За розкрадання гуманітарної допомоги фігурант вже отримав підозру. Йому загрожує від п’яти до семи років ув'язнення.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції встановили, що до організації схеми з продажу гумдопомоги причетний ексзаступник голови Дніпропетровської ОДА.

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці Києва повідомили про підозру шахраю, який перебуває у місцях позбавлення волі. Засуджений виманив у мешканки столиці 10 тисяч гривень, обіцяючи надати інформацію про місце перебування військовослужбовця ЗСУ та звільнити його.

Крім того, писали про те, що в Києві поліція затримала групу осіб, які нібито збирали кошти для хворих дітей. Тепер всім учасникам злочинної групи загрожує від 3 до 8 років тюрми.