В Україні побудують десятки тисяч квартир для тих, хто їх втратив, - Офіс президента

В Україні побудують декілька десятків тисяч квартир для переселенців. Перші квартири мають з'явитися вже через 3-4 місяці.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирил Тимошенко в інтерв'ю виданню Forbes.

"Одне з наших головних завдань - це житло для переміщених осіб. Ми побудуємо для них не якісь модульні тимчасові споруди, а нормальні домівки в 10 регіонах. Люди не повинні жити в спортзалах або школах. Ми вибрали проєкти, які можна втілити за три місяці. Це будуть саме квартири – в більшості двокімнатні, але й однокімнатні і трикімнатні", - сказав Тимошенко.

Він додав, що після того, як будуть відновлені домівки переселенців в містах, де вони жили до війни, – вони переїдуть, а ці квартири будуть віддані військовим і всім іншим, хто стояв у чергах.

Заступник голови ОП розповів, що існує багато не введених в експлуатацію, але фактично готових житлових будинків. У найближчий місяць держава почне їх викупати і надавати переселенцям.

Усі ці квартири мають бути одразу з ремонтами, з меблями, з побутовою технікою.

Він зазначив, що першочергово треба надавати квартири тим, хто не може знайти собі домівку чи проживає в спортивних залах, школах і так далі. Очільники областей мають скласти списки тих, кого потрібно найперше переселяти.

Скільки це коштуватиме для держави, стане зрозуміло за кілька тижнів.

"Ми поговорили з будівельниками з кожного регіону, щоб вони мінімізували свою «дельту» і розробили варіанти, як побудувати все дешево, але якісно", - запевнив Тимошенко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що У Києві за 48 днів війни зареєстрували майже 10 тисяч вимушених переселенців. Найбільше у столиці вимушених переселенців з Київської області – 3 978 осіб.

Також читайте: У Києві на період дії військового стану зробили безкоштовним паркування авто.

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новни