У Києві викрили схему переправки призовників через кордон: послуга коштувала 30 000 гривень, - ФОТО

У Києві правоохоронці викрили схему незаконної переправки призовників через український кордон. Послуга коштувала 30 000 гривень за одну особу.

Про це повідомили у прес-службі Київської міської прокуратури.

Було встановлено, що зловмисники, один із яких – волонтер, розмістили на одному з популярних інтернет-ресурсів оголошення про надання послуг призовникам з виїзду за кордон з метою ухилення від військової служби. Під час телефонної розмови "ділки" просили у "клієнтів" надіслати їм передоплату у розмірі від 15 тис. грн. А також фотокопію паспорта та військового квитка. Вартість послуги з незаконного перетину кордону склала 30 тис. грн. - йдеться в повідомлені міської прокуратури.

Ми маємо Telegram-канал. Не забувайте підписуватись, щоб завжди бути в курсі всіх подій Києва, області та України.

Під час обшуків правоохоронці знайшли та вилучили у зловмисників банківські картки, на які перераховувалися гроші, а також засоби зв'язку.

За фактами незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон відкрито кримінальне провадження. Зловмисникам загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Раніше ми повідомляли про те, що дорожники ліквідовують пошкодження дорожнього покриття, що виникли внаслідок вибухів ворожих авіаракет на магістралі М-06 Київ - Чоп.

Також ми писали, що лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка показав наслідки перебування на його дачі в селі Козаровичі під Бучею Київської області російських солдатів.