Бучанська різанина: в братській могилі на Київщині виявили тіло старости Мотижина та її родини, - ФОТО

Братська могила в Мотижині на Київщині

Журналістам українських та іноземних ЗМІ показали братську могилу з тілами чотирьох мирних мешканців, які були жорстоко вбиті орками. 

За словами місцевої влади, в могилі знаходилося тіло закатованої до смерті старости Мотижинської сільради Ольги Сухненко та її родини – чоловіка та сина. На тілах видно сліди катування. У двох чоловіків зв'язані руки.

Встановити особу четвертої людини поки що не вдалось.

Шокуюче відео опублікував радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Рашисти взяли в полон Ольгу з родиною ще 10 днів тому, повідомляв селищний голова Макарова Вадим Токар. російські військові нібито прийшли до будинку Сохненка, провели обшук, забрали автомобіль та поїхали. А потім повернулися за старостою.

В Київраді розповіли, що спочатку нелюди-окупанти хотіли забрати лише Ольгу, але її чоловік наполіг, що піде з нею. А через деякий час орки забрали і їхнього сина.

Ольга Сухенко разом з родиною

Захоронення виявили поблизу з пошкодженою фермою. Поруч з тілом Ольги у братській могилі лежало тіло її сина Олександра.

Нагадаємо, що москва й досі заперечує звинувачення на адресу своїх військових у вбивствах мирних жителів у Бучі та називає кадри звідти "постановочними".

Тим часом, про звірства окупантів вже написали в Вікіпедії. Стаття з'явилася під назвою "Бучанська різанина".

"Бучанська трагедія або геноцид у Бучі — масове вбивство українського цивільного населення в місті Буча, Київської області та околицях у період російсько-української війни під час російського вторгнення, здійснене Збройними силами Російської Федерації в березні 2022 року.

Українська влада заявила, що загинули понад 300 жителів міста і назвала цю різанину геноцидом і звернулась до Міжнародного кримінального суду з проханням розслідувати те, що сталося в місті. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що кількість людей, убитих російськими військами у Бучі Київської області, вища, ніж жертв різанини у Вуковарі", - пише Вікіпедія.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що кількість загиблих мирних мешканців в Бучі може бути набагато більшою. Сьогодні з'явилися нові фотодокази жорстоких та нелюдських вбивств мирних жителів військовими рф.

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше