• Головна
  • Це потужне "народне" добриво збільшить в рази врожай полуниці: знадобляться лише сірники і вода
18:34, 23 квітня

Це потужне "народне" добриво збільшить в рази врожай полуниці: знадобляться лише сірники і вода

Це потужне "народне" добриво збільшить в рази врожай полуниці: знадобляться лише сірники і вода

Оскільки полуниця – "резидент" кожної дачної ділянки без винятку, сьогодні ми хочемо приділити увагу підживленню цієї культури.

Багато городників помилково вважають, що цій рослині не потрібно ніякої догляду, крім поливу та осінньої обрізки. Однак, щоб отримати хороший врожай солодких ароматних ягід, полуницю необхідно підживлювати.

І якщо ви хочете трохи заощадити, приготуйте вашим посадкам дієвий засіб на основі звичайних сірників.

Це може вас здивувати, але сірники справді здатні благотворно вплинути на наші рослини. Вся справа в тому, що у складі їх головок міститься сірка та фосфор. Без цих елементів культури не можуть правильно розвиватись.

Чим підживити полуницю для багатого врожаю, Фото: Freepik

Чим підживити полуницю для багатого врожаю, Фото: Freepik

Сірникове добриво стимулює зростання, запобігає розвитку паразитарних та вірусних хвороб, збагачує ґрунт, прискорює та продовжує період плодоношення, допомагає у засвоєнні магнію, нормалізує обмінні процеси, стимулює цвітіння, формує потужну кореневу систему, захищає від атак безлічі шкідників і роблять майбутні плоди смачнішими і крупнішими.

Для приготування ефективного добрива перевірте терміни придатності сірників. Справа в тому, що з часом вони втрачають свої корисні властивості. Отже, сірники з 1 коробки заливаємо 1 літром окропу і залишаємо настоюватися на 3 дні. Після цього рідину фільтруємо, додаємо ще 2 літри чистої води та використовуємо для поливу полуничних кущів під корінь.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, як позбутися попелиці на смородині народними методами: допоможе "дідівський" спосіб.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #новини #полуниця #доюриво #підживлення #корисні поради #городництво #садівництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...